MINDFULLNESS - SÉTÁLÓ MEDITÁCIÓ

A meditáció számomra a valóság radikális elfogadását jelenti. A mindfulnessben azzal dolgozunk, ami van. Megfigyeljük azt, ami mindig kéznél van: saját magunkat. Megfigyeljük a tudatunk – sokszor automatikus – működését, a testi érzeteinket. 
A sétáló meditáció során csak sétálunk. Sehonnan nem tartunk sehova. Minden lépéssel megérkezünk. Ezért tökéletesen megfelel az is, ha csak állunk, és várjuk, hogy elcsendesedjen a gondolkodás. Nincs cél, illetve maga a gyakorlás a cél. Szabadok vagyunk. 
Egyszerű és hétköznapi. Mint megállni a folyamatos rohanás közben, és egy-két percig a napba tartani az arcunk. Kedvesek és elfogadóak leszünk magunkkal. Ezáltal kedvesek és elfogadóak leszünk a többi emberrel és az egész világgal is. Végső soron mindannyian összetartozunk. Én sem volnék, ha nem volnál.

Az utóbbi évek innovációjaként a zen és a mindfulness begyűrűzött a céges vezetői eszköztárakba is, így a módszert különösen ajánlom mindazoknak, akik munkájuk során fokozott stressz mellett hoznak döntéseket.

Bemutatkozás


Schell Gergely, tanácsadó szakpszichológus vagyok. Keresztény és zen-gyakorló. Mindfulness bevezető kurzusokat tartok országszerte: workshopokon, konferenciákon mutatom be a meditációt, mint módszert. Egyéni, vezetői és csoportos tanácsadással (tréninggel és coaching-megoldásokkal) foglalkozom. A Tolna megyei Tanácsadó Műhely alapítója vagyok. Télen-nyáron túrázom, kajakozom a Dunán, és vidékre költöztem a nagyvárosból. A szabadságban, a költőien megélt életben és a természetes vadságban hiszek.

Honlap: www.schellgergely.hu

Facebook: https://hu-hu.facebook.com/schellgergely/

 

ornament

2017.11.11.