Helyszínek

Az öt rendezvényhelyszín a Palotanegyed-Ráday utca vonzáskörzetében található. A helyszínekegymástól gyalogosan vagy tömegközlekedéssel 10-15 perc alatt elérhetők.A H13, az Adna Café, és DocuArt előterében büfé és kávézó várja a látogatókat.

H13

Budapest VIII., Horánszky u. 13.

A H13 az Európa Belvárosa program részeként valósult meg a Józsefvárosban, a Horánszky utca 13. alatt a fővárosi védelem alatt álló épület felújításával. A H13 Diák – és Vállalkozásfejlesztési Központ 2012 őszén kezdte meg működését a Horánszky utca 13-ban.

A H13 már 2016-ban is helyet biztosított a Lelki Egészség Éjszakája több programjának. Idén három teremben futnak a programok párhuzamosan: a Konferencia teremben, a Workshop teremben és a Tárgylóban. A Konferencia teremben előadások hallgathatóak, illetve egy irodalmi beszélgetés a függőségek lélektanával kapcsolatban. 

Az előtérben telálható az "Agóra", ahol a rendezvény közben és után (24.00-ig) kötetlen beszélgetés folytatható, akár a szakmai résztvevőkkel is. Ugyanitt büfé és kávézó is várja a látogatókat.

Józsefvárosi Galéria

Budapest VIII., József krt. 70.

A galéria elsődleges funkciója kortárs képzőművészeti kiállítások szervezése, de emellett tudományos, kulturális programoknak is kedvelt helyszíne. Az 1893-ban tervezett bérház aljában elkészülte után már hét évvel a köz szórakoztatását szolgálni hivatott intézmények működtek. 1901 és 1919 között kávéházak, mulatók, varieték váltották itt egymást. 2013 szeptemberében Józsefváros Önkormányzata felújíttatta az intézményt.

A Galéria idén először csatlakozik rendezvényünkhöz. Mindkét termében workshopok zajlanak párhuzamosan.

DocuArt Mozi 

Budapest IX., Ráday utca 18. - Erkel u. 15. (Bejárat az Erkel utca felől.)

A DocuArt Budapest belvárosában kulturális központként üzemel. Fesztiváloknak, filmkluboknak, előadásoknak, képzéseknek és rendezvényeknek ad otthont. Az exkluzív palotaépületet Ybl Miklós tervezte, a DocuArt helyiségei a DocuArt kocsiszín tereiben kerültek kialakításra. A helyiségek otthonos, meghitt hangulata kiválóan alkalmas Lelki Egészség Éjszakája elmélyült workshopjainak, beszélgetéseinek befogadására.

Idén először csatlakozik a rendezvényünkhöz. A kávézóban előadások, interaktív beszélgetések várják a látogatókat, a vetítőteremben pedig workshopok. Az előtérben büfé található.

ADNA Cafe

Budapest IX., Török Pál u. 6.

A kávézó a református drogmisszió intézményeként kínál fiataloknak biztonságos szórakozóhelyet, ahol alkohol/drog nélkül is tartalmas időt tölthetnek a vendégek.
Egy olyan bázis megteremtése volt a cél, amely nem csupán a kávézás élményét nyújtja, hanem képes közösségi találkozóhelyként is funkcionálni. 

Az Adna Cafe már 2016-ban is színvonalas programmal kapcsolódott be a Lelki Egészség Éjszakájába. A fogyasztótérben előadás lesz hallható, majd felépült drogosokkal lesz beszélgetés tapasztalataikról. A kisteremben egyéni lelkigondozásra nyílik lehetőség.

Az előadáshoz előzetesen kérdések küldhetők anonim módon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. (A tárgyban kérjük a következő cím szerepeljen: Dr. Mihalec Gábor előadása - kérdés)

LEA - Lelki Egészségvédő AlapítványAmbulancia és Képzési Központ 

Budapest IX., Ráday utca 33/b.

Az alapítvány több mint húsz éve áll a lelki egészségvédelem, a gyógyítás és a továbbképzés szolgálatában. Ambulanciáik Budapest forgalmas pontjain találhatók.
Tevékenységük a személyiség kiteljesedését, az egészségmegőrzést, a harmónia, a lelki egyensúly visszaállítását, valamint az életvitel magasabb szinten történő sikeres működését segíti.

A LEA már 2016-ban is tartalmas programsorozattal gazdagította a Lelki Egészség Éjszakáját. Idén művészetterápiás workshoppal, előadásokkal, kerekasztal beszélgetéssel és pszichológiai villámtanácsadással várják a látogatókat.

ornament

2017.11.11.