ONLINE TÁRSKERESŐK VILÁGA

...és a mögötte lévő tabutitkok


Online társkeresős világunk a titok világunk szerves alkotórésze lett! Felbomló kapcsolatok sokasága vagy épp a társas magány, egyedüllét hajtja az embereket az online társkeresős oldalakra, hisz el lehet bújni, gyors a visszajelzés és nagy szükségleti piacot képez több területen. Sokan keresnek valakit vagy valamit, de mégsem találnak teljes megoldást vagy kielégülést.  Az ember ezeken a „felnőtt játszótereken” olyan szinte, mint egy piaci áru, akit valaki majd csak választ egyszer valamire vagy éppen nem. Hisz az elején sokan választják és ettől lelkes online-lakóvá válik, majd egy idő után lecseng és nincs jelölés! Akkor lesz, ha magasabb csomagértéket kifizeti!  A mesebeli fehér lovon érkező hercegek átalakultak online-on érkező kopogtatókká. Önmarketing belépett az online társkeresőkbe. Egy szuper fotó, némi humoros bemutatkozó és indulhat a kapcsolatfelvétel vagy szívküldés vagy jobbra húzás és egyéb. Gyorsan okoz online éhséget, csillapíthatatlan kíváncsiságot és alaptalan kielégülést. Megszületik az érzet, amiben gyorsan megélhetik azt, hogy: kellek még valakinek; rendben vagyok; bejövök; sexi vagyok; szép vagyok; jól nézek ki….Hogy mit keres ott a házas ember, nos és a gyerekeik álnéven miként találkoznak a szülőkkel az online térben? A bűnöző világ miként használja a felületeket? A valódi társkereső hogyan igazodjon ki ebben a világban vagy mivel tudja megelőzni az online társkeresési burn out-ot? Nos ilyen és hasonló tabu témákat fogunk alaposan „szétfeszíteni”, hiszen lassan ott tart ma az országunk, hogy egy családból 1 fő jelen van ezeken a tereken. Akár „keres-ő” akár nem. Érdekes esetek és történetek hívják majd fel a figyelmünket arra, hogy mire figyeljünk, miként védekezzünk és hogyan kezeljük ezeket a felületeket az életvitelünkben! A lelki egészségvédelemhez tartozó területté szavazom ezen az éjszakán. Erről mindenkinek hallani és tudni kell! Szeretettel várok mindenkit!

 

Polus Enikő


A Me-Se-Kő Mentálhigiénés Segítő Központ és MESEKŐ Alapítvány alapítója, ügyvezetője vagyok.
Ezen felül előadó, tréner, cikkíró, médiában szakember, pedagógus, mentálhigiénés segítő szakember, fejlesztőpedagógus, szexuálterapeuta, mozgásterapeuta.
Mindezek mellett elsősorban három gyermekem édes- és „örökbefogadó” anyja vagyok, akiktől sokat tanultam a közösen megélt pillanatokból. Gyermekeim felnőttek, így az időmet a hivatásaimnak szentelem. 
Hivatásaim egyik alappillére:

„Segíteni másoknak jó, de másokkal együtt összefogásban segíteni még jobb!”

Az elmúlt évtizedekben tanulmányaimat az ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem pedagógia-és pszichológia; fejlesztőpedagógia és tehetséggondozás szakán; Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia- és mentálhigiénia szakán és a Semmelweis Egyetem szexuálterapeuta szakán végeztem. A tanulmányaimat egyéb egyetemi tanulmányokra épülő képzésekkel, posztgraduális szakokkal kiegészítettem és gyakorlatorientáltan végeztem gyerekek-, serdülők- és felnőttek körében. Edukációban is több területen részt vettem.
Társadalmi problémákhoz az alapítványi munkáinkkal szakemberekkel együtt jótékonysági projekteket és rendezvényeket szervezünk a művészek, színházak és a művészetek segítségével az egész országban.
Egyéni kliensekkel több városban vezetek segítő beszélgetéseket eljuttatva a klienseket a helyi szakemberekhez.
Jelen kiemelt előadói területeim: Online-offline párkapcsolat, szexualitás, családok változásai, gyermeknevelés, serdülők segítése, felnőtt kapcsolatok; online marketing a segítői területeken stb.

Elérhetőségeim:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Polus Enikő
www.meseko.hu
06-30-218-44-45

Közösségi oldalak: facebook (Polus Enikő; Me Se Kő; Érzelmi Edukáció; Képességfejlesztés „Más-Hogy”) és instagram oldalakon (poluseniko és mesekoalapitvany)
Cikkeim: felelosszulokiskolaja.hu/polus enikő; Üzlet és Pszichológia; Nők Lapja stb.

 

 

ornament

2017.11.11.