ÖRÖMTRÉNING

A lelki feltöltődés technikája

Napi párperces pozitív pszichológiai gyakorlatsor, melynek segítségével feltöltődhet lelkileg a saját belső erőforrásaiból.

Az Örömtréning egy pozitív viszonyulást, reális optimizmust kialakító módszer, melyet dr. Vidovszky Gábor, magyar pszichiáter fejlesztett ki a saját örömteremtő képességünk fejlesztésére. Az Örömtréning módszere olyan konkrét mentálhigiénés gyakorlatokat tartalmaz, amelyeket bárki egyszerűen megtanulhat, és abból egy napi rutint összeállatva naponta feltöltődhet pozitív energiával. A módszer pszicho-neuro-immunológiai alapokon nyugszik, relaxáción alapuló vizualizációval, kognitív és művészetterápiás eszközökkel dolgozik. Az Örömtréning gyakorlása során nem tagadjuk le, hogy az élet tartogat nehéz perceket, de a viszonyulásunk tudatos megváltoztatásával erőt nyerünk a megoldásukhoz. Mindez Seneca azon mondásán alapul, miszerint a dolgok nem jók vagy rosszak, hanem a viszonyulásunktól függ, milyennek látjuk őket. Az Örömtréningen megtanítja, hogyan dönthetünk tudatosan az örömteli élet mellett akkor is, ha sok nehézséggel és problémával kell megküzdenünk.

Olvassa el egy orvos beszámolóját az egyik Örömtréningemről:
Hogyan használd a hálanaplót? – Örömtréning a gyakorlatban (http://pszichologin.blog.hu/2017/05/18/hogyan_hasznald_a_halanaplot)

 

Bemutatkozás


Geszvein Erika vagyok tanácsadó szakpszichológus, relaxáció terapeuta és örömtréner, a Károli Gáspár Egyetem Pszichológia Karának oktatója. Pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletben dolgozom, és az önsegítő módszerek híve vagyok, mert úgy gondolom, nagy erő, ha olyan módszerek vannak a kezünkben, amelyeket csak egyszer kellett megtanulnunk, de egész életünkben használhatunk a stressz leküzdésére, a nyugalmunk visszanyerésére, a saját mentálhigiénénk ápolására. Ilyen módszerekről írok 2010 óta az önsegítő blogomon (www.pszichologin.blog.hu).

Geszvein Erika

Honlap: www.geszveinerika.hu
Blog: www.pszichologin.blog.hu
Facebook: facebook.com/geszveinerika.hu
Telefon: +36 20 428 9697
Ingyenes önsegítő önismereti gyakorlatokért iratkozzon fel a hírlevelemre: http://geszveinerika.hu/hirlevel-geszvein-erika/

ornament

2017.11.11.