MÉDIATUDATOSSÁG, PARENTING, SHARENTING

A workshop keretében játékos eszközökkel gondoljuk végig a minket körülvevő mai világot. A rengeteg ingert, feladatot, felhívást nagyon nehéz szelektálni, gyors életet élünk, ezért beszélgetünk arról, hogy hogyan érdemes priorizálni, time-managementben jónak lenni, tudatos kontroll alá vonni a néha kezelhetetlen analóg és digitális adatfolyamot, ami folyamatosan eláraszt.
Ugyanezeket a hívószavakat aztán helyzetgyakorlatokkal, kreatív technikákkal a gyerekek oldaláról is átnézzük. Érdemes eljátszani, hogy a család közösségében milyen jó gyakorlatok lehetnek, milyen korlátozások és engedmények, kompromisszumok valósulhatnak meg. Meddig terjed vajon a szülő jelenléte-kontrollja? Digitális lábnyomot hagysz magad után? Mekkorát? Jó lenne Digitális Nagykorúnak lenni? Mennyi képet osztok meg az életemről, a gyerekeimről? Hogyan kellene a kommentezésben emberien viselkedni? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket járunk körül együtt, amihez nem kell családosnak lenni. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Bemutatkozás


Simon Kata vagyok, klinikai szakpszichológusként dolgozom egy budapesti addiktológiai gondozóban. Évek óta foglalkozom külföldi szakmai könyvek magyarra ültetésén, ezek leginkább a nevelés, a parenting témakörébe tartoznak, és a Móra Kiadó színeiben jelennek meg. Dolgoztam már koraszülött osztályon, jelenleg segítő csoportot vezetek babájukat és beteg gyermeküket gyászoló szülők részére.
Legújabb szívügyem a Tabletgyerekek oldal, melyet tavaly ősszel indítottam be. Oldalammal szeretnék olyan embereket, szülőket megszólítani, akiknek fontos a tudatos médiahasználat, akik tudják és értik, mi történik velük és gyermekeikkel a virtuális térben. A naprakész információk, újdonságok és közösségi kezdeményezések mindig jól jönnek, hiszen tudatos szülőnek lenni jó.

Tabletgyerekek, ahol a digitális trendek, eszközök és a parenting beszélgetnek

www.facebook.com/tabletgyerekek    e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ornament

2017.11.11.