HELLINGER-FÉLE CSALÁDFELÁLLÍTÁS

Bert Hellinger sok könyvet, CD-t publikált az általa kialakított szisztematikus módszerről.  Hellinger gondolatai a betegségről, a halálról, a házasságról, a kapcsolatokról, a családról mélyen felkavarnak bennünket, ám összességében pozitív hatást gyakorolnak saját életvezetésünkre, önismeretünkre. Hellinger bölcsessége élni tanít és a módszer segít felismerni számunkra, hogy a gyökereinkhez, azaz a családhoz való visszatéréssel lehetőségünk van a szabadságot választani a kényszersorssal szemben, amelyet már a magyar származású Szondi Lipót is definiált. Hellinger szerint nem vagyunk annyira szabadok, mint azt szívesen hisszük. Mindenki egy-egy családrendszer alkotórésze, ezáltal érintett a többi családtag problémáiban, függetlenül attól, hogy tudatában van-e ennek vagy sem. Ha anélkül cselekszünk, hogy tudatában volnánk a kötődéseinknek, az  nem szabad, hanem vak cselekvés. Hellinger azt mondja, hogy ami van, az nem képez objektív valóságot, nem foglalható megdönthetetlen törvényekbe, ezért sokan támadják, hogy nem „tant” vagy elméletet akar létrehozni, hanem az érzékelés által a témahozóval kötetlen és személyes viszonyt kialakítva dolgozik, amelybe nagy tisztelet, ám bizonyos távolságtartás is vegyül, miközben szeretetet tanúsít, és tanítványait is ebbe az irányba tereli. Az érdeklődők számára szavakba önteni nehézkes a családleképezés folyamatát, ezért a workshop keretében a megtapasztalásra szeretném fektetni a hangsúlyt és megmutatni azt, hogy minden ember a családnak köszönheti az életet annak minden lehetőségével és korlátaival, továbbá a sorsát is az határozza meg ahová született, hiszen azonosak vagyunk a szüleinkkel és csak kicsi részben vagyunk mi magunk. A családi kapcsolatok nem azért okoznak esetleg fájdalmat, mintha abban bárki is gonoszul viselkedne, hanem azért mert a család sorsközösségben él és ez  minden tagjára kihatással van. A családi rendszerből nem lehet kiszakadni, ha a múltban valami rossz történt, az nemzedékeken át ható következményekkel jár. A Hellinger által kidolgozott családleképezés azt tűzi ki feladatául, hogy felhozza a tudatba a nem tudatos kötelékeket, valamint azt, hogy az eredendő szeretetnek újból szabad áramlást engedhessen a felállítást kérő által.

Bemutatkozás

Urhegyi Anikó vagyok, a magyarországi Hellinger Intézetben okleveles család-és rendszerállítóként végeztem, ahol szakdolgozati konzulens, és a képződő hallgatók vizsgáztatója is vagyok. A végzős hallgatók gyakorló napjait, továbbá egyéni- és csoportos foglalkozás keretében állításokat vezetek külsősök részére. Első diplomámat jogi területen szereztem (ME-ÁJK), úttörőnek mondható szakdolgozatomat „Az alternatív konfliktuskezelés főbb sajátosságai a büntetőjogban” címmel írtam, amelynek keretében lehetőségem volt mediátorként és családállítóként is megvilágítani Bert Hellinger szemléletmódján keresztül a bűnt és ártatlanságot, a családi minták követése által a bűnismétlés lehetséges pszichológiai hátterét. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen mentálhigiénés segítőnek tanulok. Hiszem és vallom, hogy "A lelki egészség nem valami olyasmi, amit készen kap, vagy amire rátalál az ember. Sokkal inkább valami olyasmi, amit meg kell teremtenünk magunkban."         

Elérhetőségeim:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.hellingerintezet.hu/csaladallitok/szentendre/

Szakmai oldalam:
https://www.facebook.com/Hellinger-féle család- és rendszerállítás
Közvetlenül: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy 06-20-9181-825

ornament

2017.11.11.