SZEXSTRESSZ

avagy miért tűnik el a vágy a kapcsolatokból?


Tapasztalatom szerint nagyon sok párkapcsolat küzd szexuális problémákkal. Eljönnek a párok hozzám, és elhangzik ez a mondat:
”Szeretjük egymást, tényleg minden tökéletes, csak egy dolog van, ami nem működik köztünk és ez a szex.”
Ilyenkor elmondják a párok, hogy mennyire bensőséges a kapcsolatuk, szeretnek bújni, filmezni együtt, de nincs kedvük a szeretkezéshez.
A Lelki Egészség Éjszakáján arról szeretnék mesélni, hogy miért nem működik a szex a nagyon meleg, kényelmes, puha, bolyhos, leginkább egy „rózsaszínű tundra bugyi”-hoz hasonló kapcsolatokban, ami meleg és kényelmes, de nem szexi.
Arról is beszélek, hogy sajnos jellemző, hogy a mai huszon - harminc évesek párkapcsolataiban is sokszor már néhány hónap után elhal a szexuális vágy, ez a „dead bedroom” jelensége.
Mi az okozója annak, hogy nem vágyunk a párunkra? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a szexuális vágyat életben tartsuk a párkapcsolatokban? A pornó, mint férfi csapda, a függőség kialakulásának veszélyes lehetősége, ami a látszattal ellentétben negatívan hat a férfiak szexuális funkcióira, és mint női vetélytárs, egy anonim, sokarcú mumus, aminek következtében a női önértékelés a porba hullik.

Bemutatkozás

Bibók Bea vagyok, pszichológus, szexuálpszichológus, párkapcsolati- és szextanácsadó, szexuálterapeuta.
A Nők Lapja Cafe és a Pszichoforyou internetes portálok szexuálpszichológus szakértőjeként és újságíróként is dolgozom.
A Babes- Bolyai Tudományegyetem Pszichológia szakán szereztem pszichológus diplomát, majd a SOTE akkreditált Posztgraduális Szexuálterapeuta képzésén szereztem meg a szexuálterápeuta végzettségemet.
A Magyar Családterápiás Egyesületnél képződtem család- és párterapeutaként.
Jelenleg az ELTE Szexuálpszichológiai szakpszichológus posztgraduális képzés hallgatója vagyok.
Egyéni és rendszerszemléletben dolgozom, egyéni szexuális problémákkal és párkapcsolati problémákkal foglalkozom.

A szex mindig kényes kérdés, az emberek csak akkor szeretnek róla beszélni, ha a szexuális életük büszkeséggel tölti el őket. Sok esetben a párkapcsolatok megromlása, vagy kibillenése miatt a szexuális életben is zavarok keletkeznek, vagy  a szexuális élet elégtelen működése miatt romolhat meg a párkapcsolat. Jól láthatóan a szexuális élet - mint egy barométer - azonnal mutatja  a változásokat. Az én feladatom, hogy a párkapcsolati és szexuális problémával hozzám forduló emberek, párok életébe visszacsempésszem a jó érzést, a szexuális magabiztosságot annak érdekében, hogy azt érezzék, szeretkezni a világ legjobb dolga, hogy megtapasztalhassák, ők is élhetnek harmonikus párkapcsolatban. Azért dolgozom, hogy a szexuális életet stresszmentesen, a maga természetességében, mindkét fél örömére, testi és érzelmi kielégülést nyújtva élhessék meg az emberek, akár párkapcsolatban élők, akár egyedülállók keresnek meg a problémájukkal.

Nagy örömmel veszek részt a Lelki Egészség Éjszakája rendezvényen, mert fontosnak tartom, hogy a szex ne legyen tabu, beszéljünk róla, hiszen csakis így juthatnak el az emberek odáig, hogy segítséget kérjenek, ha szükséges. Bár a szex jelen van a médiában, ezáltal a mindennapokban is, mégis azt gondolom, hogy óriási tabuval állunk szemben. Ígérem, hogy a Lelki Egészség Éjszakája rendezvényen sok olyan témát érintünk majd, ami napjainkban égetően fontos.

Bibók Bea
www.pair-re-pair.webnode.hu
https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia/

Telefon: 30-9345-094

Cikkek:
http://www.nlcafe.hu/szerzo/bibok-bea/

ornament

2017.11.11.