CORTEX PSZICHO/FILM/KLUB

Cortex pszicho/film/klub

Filmnézés és vita pszichológusokkal, filmesekkel. A pszichológia fő témái mentén választunk filmeket, melyeket a meghívott előadókkal közösen vesézünk ki.

A Cortex pszicho/film/klub immár harmadik éve működik, és igyekszik közelebb hozni a pszichológiát a filmrajongókhoz. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a pszichológia mellett mindig egy másik perspektívát is megvillantsunk a film kapcsán, így is tovább tágítva a lehetséges összekapcsolódások halmazát. A keretek tehát röviden így néznek ki: megnézünk közösen egy filmet, kis szusszanás, majd a szakértőkkel közösen nekilátunk a film és a felmerülő témák szétcincálásának (természetesen a nézők kérdéseit is használva a beszélgetés gerinceként).
Vetítéseinkhez két hetente kedden, 18:30-tól az Art+ Cinemában lehet csatlakozni.
A Lelki Egészség Éjszakájára egy különleges workshoppal készülünk, a téma az Álmok lesznek, ennek kapcsán fogunk rövidebb filmrészleteket vetíteni, majd az álomszekvenciák után közösen, kerekasztalszerűen beszélgetni a saját, visszatérő, gyerekkori, valószerű vagy épp teljesen elszállt álmainkróll, hozzájuk fűződő érzelmeinkről.
Természetesen hűek maradunk magunkhoz és meghívott előadóval is készülünk.