EMK – EGYÜTTMŰKÖDŐ KOMMUNIKÁCIÓ

Erőszakmentes Együttműködő Kommunikáció

„… Hogy szóljak hozzá, hogy végre meghallgasson, megértsen?”

„… Hogy tehet ilyet? Teljesen kikészít! Tényleg miért csinálja ezt?”

„… Annyiszor elmondtam már neki, de mintha a falnak beszélnék!”

„… És megint itt vagyok, ugyanaz a történet, és én megint leszerepeltem, pedig elhatároztam, hogy most hogy fogom csinálni!”

„…Elegem van a játszmákból, manipulációkból, kioktatásokból!”

„…Szeretném tudni, hogy állhatnék ki magamért egyértelműen, ha a többiekre is tekintettel akarok lenni!”

Tisztában vagyunk évezredek óta ismert értékrendekkel, mint például „Ne ítélj, hogy ne ítéltess!” vagy „A szeretet a legnagyobb erő!”, a mindennapi éles helyzetekben mégis előfordul, hogy észrevétlenül bekapcsol valami, és „kivételesen el tekintünk tőlük”, nem tudjuk alkalmazni őket. Mi az, ami épp ezeken a kritikus pontokon fordítaná a megszokott énvédő mechanizmusokat sodródásból áramlás felé?

Az Erőszakmentes Együttműködő Kommunikáció 4 egyszerűen megfogalmazott és letisztult szempontot követve segíti az önmagunkhoz és másokhoz való kapcsolódást. A racionalitás és az érzelmek közt épít hidat. Nevéhez hűen, keresi és tiszteletben tartja határainkat, és elvárások helyett, lehetőségeinkre irányítja a figyelmet. Eszközei életünk olyan területein is képesek újra bizalmat és nyitottságot teremteni, ahol megrekedtünk, mert közönybe, vagy vádaskodásba fullad a viszony, esetleg magányba burkolóztunk eddig. Az Erőszakmentes Együttműködő Kommunikáció a szívünkben élő valós mozgatóerőkre irányítja a figyelmet. Hiszen itt rejlenek az érzelmek és vágyak melyek ereje képes lefékezni, vagy meglendíteni mindennapjainkat.

A workshopon kipróbálhatjuk, a résztvevők által felidézett konkrét példákban és helyzetekben is, hogy hogyan térhetünk el a megszokott reakcióinktól az EMK eszközeit használva.

www.emk.hu