Matyi Csongor

Furcsaságok pszichológiája – jövőérzékelés
Prekognícióról a tudomány szemüvegén keresztül

Lehetséges valahogyan információt szerezni a jövőről, például álmainkban? • Lehet alapja annak, hogy egyesek képesek előre megérezni eseményeket, főleg, ha azok tragikusak vagy megrázóak? • Érdemes-e ennek bármilyen jelentőséget tulajdonítani, vagy babonás nonszensz az egész, amit csak a tudatlan, irracionálisan gondolkodó emberek hisznek el? • Van egyáltalán mód arra, hogy ezt tudományosan is el lehessen dönteni?

Az előadás másfél órájában terítékre kerül néhány, a fontosabb pszichológiai kísérletekből, amelyek a fenti kérdésekre keresték a válaszokat, utána pedig alkalom nyílik saját kérdések és észrevételek megvitatására.

Előadó: Matyi Csongor, kutatópszichológus

Matyi Csongornak hívnak, és emberek fejlesztésével foglalkozom. Végzettségem szerint kutatópszichológus vagyok, diplomámat az ELTE-n szereztem. Nem a tanácsadás felé lett hívatásom, noha ott zajlik az igazi, kemény pszichológiai munka és az emberi sorsok jobbra fordítása. Engem elsősorban az „ismeretlen” és a psziché rejtélyeinek megértése hoz lázba, másodsorban pedig az foglalkoztat, hogy egy alapvető pszichológiai szemléletet és tudást minél több érdeklődő embernek átadhassak.