BODYWORK

Bodywork test és mozgás orientált önismereti és terápiás technika

Min alapszik a módszer?

Testünkben tárolódik minden érzés és élmény, amit foganásunk óta átéltünk, legyen ez öröm, bánat, szorongás, fájdalom, harag, elakadás. Ezek sokszor tudattalanul befolyásolják működésünket, viszonyulásainkat, kapcsolatainkat és nehezítik meg az életünket.

Legnagyobb traumáinkat, sérüléseinket számunkra fontos emberi kapcsolatainkban szerezzük. A bizalmat visszaépíteni, gyógyulni szintén kapcsolataink által tudunk.

A csoporttérben való mozdulataink, kapcsolódásaink analógiásan lemintázzák az életben, az „életünk terében” való megnyilvánulásainkat. Élményeink lelki blokkokat oldanak fel, kapcsolódásaink korai hiányainkat töltik.

Mi történik egy foglalkozáson?

Beszélgetős és mozgásos tömbök váltják egymás.

A mozgásos részben zenére mozdulunk, ahol egyéni, páros és csoportos gyakorlatok adják a kiindulópontot. Fontos, hogy a bodywork nem tánc, hanem egy befelé figyelésből születő mozdulat. Bármilyen testedre fókuszált mozgás idetartozik, ami az „itt és most-ban” születik belőled, legyen ez egy sarokban kucorgás vagy örömteli kapcsolódás valakivel.

A beszélgetések segítenek felhozni a megértés szintjére az élményeinket.

Mire jó a bodywork?

Önismeret fejlesztésre és gátló kapcsolati mintáink meghaladására. Tudatos jelenlétre, mivel a befele figyelésből születő mozdulataink segítenek közelebb kerülni saját magunkhoz, megérkezni a testünkbe, figyelni a jelzéseire, megélni határainkat. Töltődésre, korai gyerekkori traumáink felülírására. A kapcsolódások, érintések, a felénk irányuló elfogadás, lelki és testi intimitás érzelmi hiányokat tölti és gyógyítja.

Csoport

A csoport elfogadó, biztonságos közeget ad. Ennek kialakulását segíti a csoport idejére vonatkozó elköteleződés, a titoktartás és egymás határainak tiszteletben tartása. Csoportbeli kapcsolataink lemintázzák hétköznapi viszonyulásainkat, ezért tükörként szolgálhatnak. A csoportban segítjük egymást, hogy újraírjuk, begyógyítsuk a sérült kapcsolati mintáinkat.

Céljaink

A foglalkozásokon egy olyan közeget alakítunk ki közösen, melyben elengedheted magad, leteheted a szerepeidet, álarcaidat és felszabadultan lehetsz jelen. Cél, hogy a csoport élmények transzformáló erőként megjelenjenek életükben, gördülékennyé téve kapcsolatainkat és hétköznapi életünk eseményeihez való viszonyulásunkat.

A Lelki egészség éjszakáján ízelítőt szeretnék adni a módszerből. Gyere és tapasztald meg a kapcsolódások varázsát!

A foglalkozást vezeti: Garda Ildikó pszichológus

Egyéni és csoportos önismereti foglalkozásokat vezetek. Tartok tematikus workshopokat és hosszabb önismereti csoportokat, bodywork, dramatikus és művészet terápiás módszereket ötvözve. Foglalkoztat az emberi megnyilvánulások sokszínűsége, az egymásra való figyelés, a mély emberi kapcsolódás gyógyító ereje.