JÓGA

JÓGA

„Ha az igazságot akarod birtokolni, a tanításokat csak segítségül használhatod, önmagad mélyén kell rátalálnod.”

(Weöres Sándor)

A jóga valójában pszichológia a gyakorlatban. Folyamatos öntanulmányozás, mellyel egyre közelebb kerülünk belső bölcsességünkhöz és egyre nagyobb egységet élünk át minden addig kívülállónak tűnővel. Megtanuljuk, hogyan vegyük fel a kapcsolatot magunkkal, szerepek és megfelelési kényszer nélkül. Az órán tudatos légzéssel összehangolt gyakorlatokat végzünk, ezáltal erőssé és rugalmassá válunk, nem csak testi, de lelki szinten is. A légzés a kapu, az átjáró a tudatos és a tudattalan területek között. A jóga egység: megfeszítés és elengedés. Légzésünk pedig az adok-kapok törvényének állandó bizonyossága. Mindegy, hogy gyakoroltad-e már, csak gyere, állj a matracra és lélegezz. Innentől minden történik magától…

Az óra hatha jóga alapjaira épülő, annak dinamikusabb változata. Az ászana-sorrend a légzés és a mozdulatok összehangolásával megnyugtatja, összehangolja, megerősíti és meggyógyítja az elmét és a testet. A gyakorlás során, a lélegzet és az áramlás hatalmas erejének segítésével távozik a feszültség és a méreganyagok a testből, megerősödik az idegrendszer és a fizikai test.

A gyakorlat-sorozat felépítése miatt kezdő jógázók számára is ajánlott, folyamatos fejlődési lehetőséget nyújtva nekik is.

YOGAART MŰHELY

HORVÁTH RÉKA

Horváth Réka vagyok és elkerülhetetlen találkozásom a jógával fizikai szinten 2012 elején történt. Azóta pedig egyre tudatosabban, éberebben élem az életem. A rendszeres gyakorlást hatha jóga oktatói képzés, sok-sok workshop, Daubner Béla által vezetett önismereti kurzus, na meg még több gyakorlás követte. Az oktatás által nem kevesebbet kaptam, mint hogy segíthetek másoknak felismerni a korlátaikat, és kitartó gyakorlásuk segítségével át is törni azokat.

ZSÓVÁR KRISZTINA

Volt már ilyen érzésed, felismerésed: „Igen, ezaz! Rátaláltam!”, és attól fogva a világ legegyértelműbb dolgává válik. Számomra ez a felismerés a jógaoktatás volt.Jóga a szenvedélyem, a hobbim, a hivatásom. Kerek.Nem volt ez egy kézenfekvő út. Nem nőttem fel a sport szeretetében, nem érintett meg fiatalon a filozófiája, nem bújtam jógás könyveket. Egyszerűen belopódzott az életembe, észrevétlenül, lépésről-lépésre. Izgatottsággal, örömmel tölt el, hogy egész életemen át tart ez a folyamat. Nem csak könyvekből, képzéseken, a szőnyegen gyakorláskor tanulok, hanem oktatás közben is. Nem is tudják a jógaórán gyakorlók, hogy mennyi mindent adnak Ők is Nekem. Tapasztalatot, érzéseket. Sokat tanulok az emberekről, és ezáltam magamról is. Mukesh Kothari indiai jógamestertől sajátítottam el a tradicionális jóga alapjait, 200 órás hatha jógaoktatói képzés keretében. Közben elvégeztem a sportoktatói Okj-s tanfolyamot is. Tengerdy Ági 200 órás Yogin képzésén többek között a meditációval ismerkedtem meg mélyebben. Jelenleg egy 200 órás Vinyasa flow jógaoktatóira járok. 100 órás tanfolyam keretében elvégeztem az ayurvédikus jógaterapeuta képzést. És a lehetőségek végtelenek!